Vi går sällan ut och äter och försöker lära oss laga mat av lokala råvaror. Nu när vi har varit här så länge börjar vi också förstå vad som är i säsong (som Tomas Tengby upprepar i Meny på P1). Mer om vår egen matlagning senare i ett eget inlägg, men ibland vill man göra något helt annat.
I onsdags förra veckan åt vi middag på den fransk-kanadensiskt drivna Wisper Cove Marina. Jag tror att jag skrivit om dem förut och den trevliga stämningen och den franska musiken. De vill också samla på sig musik från andra länder. Så i tisdags när de hade en lever- och njurkväll satt vi där och åt den mest perfekt stekta kalvlever, drack ett gott rödvin och lyssnade på Jan Johanssons ”Jazz på svenska”. Fantastiskt gott och rätt surrealistiskt.
Har hittills haft en tydlig föreställning av att det är väldigt annorlunda hos er. Men notisen om Jan Johansson fick mig att börja reflektera, och nu har bilden rämnat:
– Ni lyssnar på Meny med Tengby, och jag med (fast Edward Blom var roligare). Men jag borde äta kalvlever oftare. Förutsatt att den är i säsong, förstås.
– Ni verkar ha mörka kvällar precis som här (efter åtta på kvällen är det numera knivigt att lägga till på ett bekvämt sätt)…
– …och – antar jag – ljumma nätter. Vi med – nu i helgen var det aldrig under 14 grader i båten på natten, så det fanns ingen anledning att starta värmaren).
– Badbart vatten har ni säkert, liksom vi – nästan 16 grader i bland.
– Och varken där eller här verkar det vara några orkaner att tala om.
Inga påtagliga skillnader tydligen. Frågan är väl bara om ni också har många kantareller. Hoppas det!
Michael